Se vores +100 anmeldelser her


For private og erhverv  For private og erhverv       Rabataftale  Få rabataftale her        Levering 1 - 3 dage  Lagervarer 1 - 3 hverdage        Kundeservice  86812627 


For private og erhverv  Private og erhverv  Rabataftale  Få rabataftale her

Forstå dit energimærke og spar på strømmen i storkøkkenet

Forstå dit energimærke og spar på strømmen i storkøkkenet

Energikrisen med skyhøje elpriser betyder, at det er ekstra vigtigt at holde øje med energimærkningen, når du skal ud og investere i et nyt Lagerkøleskab eller Lagerfryseskabe

Det er først og fremmest vigtigt at kigge efter den bogstavmærkning (A-G), køleskabet har opnået, ligesom du kender det fra dine husholdningsprodukter. Men kigger du kun efter bogstavsmærkningen, uden at kigge på klimaklassen, så kan du risikerer, at få købt et køleskab, som ikke passer til dit behov, og derfor har et potentielt højere energiforbrug, når du tager det i brug i storkøkkenet. 

Hvad betyder klimaklassen?

Klimaklassen er et udtryk for de rumforhold (temperatur og luftfugtighed), som køleskabet fungerer godt under. Du finder klimaklassen nederst i højre hjørne på dit energimærke (se billede). 

Skal dit køleskab stå i et professionelt køkken, hvor temperatur og luftfugtighed når højt op, så er det vigtigt at vælge et skab, der kan tåle dette, og som har et lavt energiforbrug, selv i disse belastende omgivelser. Her skal du gå efter et køleskab testet ved klimaklasse 5.

Står der klimaklasse 5 på dit energimærke, er køleskabet testet ved en omgivelses temperatur på 40°C og en luftfugtighed på 40. I disse omgivelser har køleskabet så haft et energiforbrug der har resulteret i dets energimærkning.  

Er køleskabet testet i en lavere klimaklasse, men skal bruges i et professionelt køkken, kan du risikere, at du får et langt højere forbrug, når køleskabet skal køle ned i de mere krævende omgivelser - også selvom køleskabet er energimærket med et A. Det sker fordi køleskabet ikke er beregnet til at stå i disse omgivelser, og kompressoren skal derfor være på overarbejde, for at køle ordentligt ned. Ud over et forhøjet strømforbrug, vil overbelastningen også kunne ødelægge dit køleskab. 

 

Hvor mange liter er køleskabet testet ved? 

Producenten kan selv regulere, hvor mange liters indhold køleskabet skal testes med, når det energimærkes, men det skal selvfølgelig fremgå på energimærket. 

Fylder du ikke skabet helt op, vil du naturligvis kunne score en bedre energimærkning. Det er derfor vigtigt, at du som forbruger er opmærksom på, hvor mange liter skabet er testet ved, kontra hvor mange nettoliter, det kan rumme. 

 

Hvilke krav skal du have til dit lagerkøleskab eller lagerfryseskab?

Skal dit køleskab står i alene og i et rum, hvor der ikke er høje omgivelses-temperaturer, og skal det ikke åbnes og lukkes mange gange om dagen? Så kan du godt købe et køleskab, der har en god energimærkning, men er testet i en lavere klimaklasse, eller et husholdningskøleskab. 

Skal du derimod have køleskabet eller fryseskabet til at stå tæt ved andre kølemøbler eller tæt på kogestegeudstyr i et travlt storkøkken, så er du nødt til at stille krav om klimaklassen, før du kan stole på energimærkningen, når du skal udregne det kommende forbrug i køkkenet. 

Er det et travlt storkøkken, hvor køleskabet eller fryseskabet skal åbnes og lukkes mange gange, og hvor der ofte tilføjes nye madvarer, skal køleskabet kompensere og bruge ekstra strøm på dette. Derfor er det yderst vigtigt med en god energimærkning, for at du kan holde forbruget i køkkenet nede. 

 

Har du brug for vejledning inden du køber professionelle køleløsninger? Så tøv ikke med at kontakte os.