Gastrobakker
Gastrobakker går også under betegnelsen kantiner, gastronormer og gastronormkantiner. Uanset hvilken betegnelse du kender dem under, er gastrobakker en fuldstændig uundværlig del af ethvert storkøkken til opbevaring, tilberedning, i salatbaren og meget mere.
Du finder dine gastrobakker i flere forskellige materialer, både de klassiske gastrobakker i stål eller gastrobakker i slagfast plast (polycarbonat). Gastrobakkerne er i GN-mål, som er den europæiske standardstørrelse - Læs mere om størrelserne nederst på siden.
- Fad ovnfast TERRACOTTA 1/2 gn 305x240x25 mm (udgår)Varenr: GB-GAT9011Tilbudspris 120,00 DKK 96,00 DKK Regulær pris 245,00 DKK
Størrelsen på dine gastrobakker
Gastrobakker, også kaldet kantiner, er størrelsesangivet efter GN-standarden - en standard oprettet af European Standards Commitee. De fælles standardmål har gjort det muligt, at få gastrobakker, der passer til langt de fleste industriovne, indstiksvogne, kølediske og meget andet køkkenudstyr. Det er praktisk og nemt, når du kan bruge de samme gastrobakker overalt i dit køkken, og du slipper for at skulle opbevare en masse forskellige beholdere og plader. Gastronorm størrelserne angives f.eks. som GN 1/1, som er grundstørrelsen på 53 x 32,5 cm eller GN 1/2 på 32,5 x 26,5 cm, som er halv så stor som grundstørrelsen. På billedet kan du se gastrobakkernes størrelselsforhold.
Hvad måler gastobakkerne?
For at gøre det mere overskueligt, at forstå gn-størreslerne, finder du her en liste over størrelsesmålene i cm på de mest almindelige gn-størrelser.
1/1 gn = 53 x 32,5 cm
1/2 gn = 32,5 x 26,5 cm
1/4 gn = 26,5 x 16,2 cm
1/3 gn = 32, 5 x 17,6 cm
1/6 gn = 17,6 x 16,2 cm
1/9 gn = 17,6 x 10,8 cm
Du finder desuden gatrobakkerne/kantinerne med følgende forskellige standard dybder:
2 cm
4 cm
6,5 cm
10 cm
15 cm
20 cm
Hvilken type gastrobakke skal du vælge?
Ved Jyske Storkøkken finder du gastrobakker i forskellige farver og materialer, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov og ønsker. Ved valg af materialer skal du forholde dig til, om du skal bruge gastrobakker til varme eller kolde madvarer og retter. Ved varme retter, bør du bruge gastrobakker, der er lavet af stål.
Ved valg af farve kan det være relevant at se på, om der er tale om selvbetjening for kunderne i for eksempel en kantine eller en buffet, og dermed er synlige for kunderne. Her fremstår madens udtryk forskelligt i henholdsvis sorte eller gennemsigtige gastrobakker.
Find låg til din gastrobakke
Her på siden finder du låge i mange GN størrelser (gastronorm størrelser), alt afhængig af, hvad dit behov er. På den måde kan du lægge låg på din gastrobakke, så der ikke kommer snavs ned i maden, og du kan sikre, at dine madvarer holder i længere tid.