Skærebrætter
Mangler du et solidt skærebræt til det professionelle køkken? Et skærebræt, også kaldet spækbræt, er et uundværligt redskab i det professionelle køkken, hvor der skæres og snittes en lang række af madvarer hver eneste dag. Skærebrættet giver dig et solidt skæreunderlag og beskytter samtidigt din bordplade, så der ikke bliver ridset af kniven.
Hos Jyske Storkøkken finder du et stort udvalg af skærebrætter i høj kvalitet, så du kan finde et skærebræt, der matcher dit behov. Her finder du praktiske skærebrætter i plastik, og flotte skærebrætter i træ eller bambus, der er perfekte til både udskæring og servering. Du finder fx flotte trancherbrætter af høj kvalitet fra Scanpan.
Skærebræt i træ til udskæring og servering
Med et træskærebræt får du et køkkenredskab, som du kan bruge til både udskæring og servering. Du kan fx skærer og serverer læke pølser og oste til tapasbordet på de elegante skærebrætter til tapas i valnød, eller du kan udskærer stege på et træskærebræt med saftrille, så du undgår kødsaft på serveringsbordet. Du finder også skærebrætter i træ tid brødskæring, som også kaldes et krummebræt, hvor krummerne samles under skærepladen, når du eller dine gæster skærer brød.
Vær opmærksom på at et skærebræt i træ ikke tåler fugten og den høje varme i en opvaskemaskine, uden at det risikerer at tørre ud og slå revner. De bør i stedet vasket op i hånden.
Skærebræt i plast
Har du brug for et skærebræt, der er slidstærkt og som tåler de høje temperaturer i en industriopvaskemaskine, har vi et solidt udvalg af skærebrætter i plastik. Plastikskærebrætterne findes i forskellige farver (rød, gul, grøn, blå, hvid, brun), så du kan nemt kan opdele dem efter funktion. Brug fx et rødt skærebræt til rå kød og et grønt skærebræt til frugt og grænt, så højner hygiejenen.
Plastiskskærebrætterne findes med skridsikre fødder, så du undgår at det glider rundt på bordet under brug. Til opbevaring af skærebrætter finder du stativer eller skærebrætter med håndtag, så de kan hænges op.
Krummebræt, der opsamler krummerne fra brødet
Skal du bruge et skærebræt til udskæring er brød er et krummebræt et godt valg. Her skærer man brødet på en rist af træ med underliggende bakke, så krummerne bliver samlet. Et krummebræt er fx velegnet på buffetbordet, så der ikke kommer krummer ud på bordet, når gæsterne skære sig et stykke brød.