Se vores +100 anmeldelser her


For private og erhverv  For private og erhverv       Rabataftale  Få rabataftale her        Levering 1 - 3 dage  Lagervarer 1 - 3 hverdage        Kundeservice  86812627 


For private og erhverv  Private og erhverv  Rabataftale  Få rabataftale her

Vasker din industriopvasker ikke rent?

Hvad kan du gøre, hvis din opvasker ikke vasker ordentligt rent?

Der kan være flere grunde til, at du ikke er tilfreds med vaskeresultatet i din opvaskemaskine. Måske bliver tallerkener og glas ikke ordentligt rene, eller servicet føles fedtet? Det behøver ikke at betyde, at din opvaskemaskine ikke fungerer ordentligt.

Det kan være dyrt for dig at tilkalde en teknikker for at løse problemet med din opvasker. Derfor har vi opsat en liste med gode råd til et bedre opvaskeresultat til dig, som du kan gennemgå, inden du bruger penge på en teknikker. 

Kan du ikke selv løse problemet med din opvaskemaskine, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Vi guider og hjælper dig gerne, eller henviser dig til en teknikker i din landsdel, hvis der er behov for dette. 

 

Bliver glas, tallerkener, bestik ikke rene i din industriopvaskemaskine?

Hvis servicet ikke bliver ordenligt rent i din opvaskemaskine, kan du starte med at tjekke følgende:

 • Er filteret rent? Ellers bør du rengøre det omhyggeligt
 • Er vaskedysserne tilstoppede?
 • Er doseringen af sæbe og afspændingsmiddel indstillet korret? (Det anbefales at du får din sæbeleverandør til at foretage indstillingen)
 • Er den valgte vaskecyklus lang nok? Vaskeprogrammerne har forskellige længder, alt efter hvad du skal vaske. Vælg et passende program til behovet. 
 • At vasketemperaturen ligger på ca. 55º C
 • At opvasken er placeret korret i opvaskekurvene.
 • Er der koblet vandbehandling til din opvasker? 

Din industriovasker kan ikke klare fastbrændte madrester. Derfor bør du altid behandle fastbrændte pletter, fx ved at skylle servicet af under koldt eller lunkent rindende vand, inden det placeres i opvaskemaskinen. Det er vigtigt at skylle servicet af inden turen i opvaskemaskine, da de høje temperature i opvaskemaskinen ellers kan brænde æggehvidestoffer fra madresterne fast. Fastbrændte æggehvidestoffer kan fx efterlade grimme pletter på tallerkener. 

Du bør IKKE anvende skummende vaskemidler i din industriopvaskemaskine, da dette kan medføre skader på maskinen og resultere i dårlige vaskeresultater. Bruger du almindeligt håndopvaskemiddel under forbehandlingen af opvasken bør du skylle det grundigt efterfølgende, så du undgår fejlmeldinger fra maskinen. 

Skift vandet i din industriopvasker mindst to gange dagligt, så vaskevandet ikke er fyldt med madrester og snavs. 

Det anbefales at du har vandbehandling koblet til din industriopvasker, for at mindske kalk i vandet. Vandbehandling giver et pænere vaskeresultat og forlænger levetiden på din opvaskemaskine. 

 

Bliver opvasken ikke ordentligt tørt?

I en industriopvaskemaskine er der ikke et tørreprogram som du kender det fra din husholdningsmaskine. Opvaskebakkerne med service skal i stedet fjenes fra opvaskemaskinen umiddelbart efter endt vaskeprogram, så det kan tørre ved fordampning. Bliver servicet ikke tilstrækkeligt tørt, eller efterlades der kondensvand på glassene, kan du prøve følgende:

 • Tjek at der er afspændingsmiddel nok i beholderen
 • Tjek at afpændingsmidlet doseres korrekt. 
 • Tjek at slut skyllevandets temperatur ligger mellem 80 og 90º C.
 • Fjern opvaskekurven fra opvaskemaskinen umiddelbart efter vaskeprogrammet er slut for at undgå kondens.

Afspændingsmiddel er vigtigt for et godt vaskeresultat, da det bryder vandets overfladespænding, og sikre at vanddråber løber af glasset. Derfor bidrager en korrekt mængde afspændingsmiddel til, at opvasken bliver tørt, og at der ikke dannes kalkpletter. 

 

Er der pletter på glassene?

Der skal ikke meget misfarvning eller pletter til, før glas bliver grimt at se på. Har du pletter på dine glas efter vask i en industriopvaskemaskine, kan du kigge på følgende: 

 • Tjek om afspændingsmiddel doseret korret. Bruges der for meget afspændingsmiddel, kan dine glas blive stribede, og bruges der for lidt, kan dine glas blive plettede af kalk efter vask.
 • Anvend udelukkende ikke-skummende sæbeprodukter, der er beregnet til industriopvaskemaskiner.
 • Er der kalk i vandet, anbefales det, at der kobles vandbehandling til din opvasker, så du undgår kalkpletter.  

Vær opmærkesom på, at der kan være stor forskel på kvaliteten på din opvaskesæbe. Køb ikke forkert sæbe eller for ringe kvalitet, da det vil påvirke dit vaskeresultat.

 

Er der overskydende skum i karret?

 • Tjek at vandtemperaturen er min. 55º C
 • Tjek at opvaskesæben doseres korret
 • Tjek at karret ikke er blevet rengjort ved hjælp af uegnede vaskemidler. 

Fandt du ikke løsningen på dit problem, så din industriopvaskemaskine stadig ikke leverer et tilfredsstillende resultat, skal du have fat i en teknikker, der kan hjælpe dig. Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til at finde en teknikker i dit nærområde. 

rent opvask

 

 • /t/o/top_banner.jpg