Kokkeknive

Kokkeknive er et skarpt og yderst vigtigt redskab i det professionelle køkken. Hos Jyske Storkøkken finder du et stort udvalg af kvalitets knive – både de vestlige knive af blødt stål og de japanske knive af hårdt stål, af mærker som Victorinox, DICK og Kai Shun. Her på siden finder du køkkenknive af alle slags: filetknive, tranchierknive, brødknive og mange flere. 

Er du i tvivl, om hvorvidt du skal vælge kokkeknive af hårdt stål eller blødt stål? Og hvad med vedligeholdelse og slibning af dine knive? Er du en af dem, der synes knive er lidt af en videnskab at finde rundt i? Fortvivl ej - men kontakts os i stedet for professionel rådgivning, så du kan få de knive, der passer bedst til dit behov.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-36 af 100

Page
Stigende orden
pr. side
  1. Victorinox Swiss Classic Foldbar tomatkniv + Skærebræt Base Image Nyhed
    Victorinox Swiss Classic Foldbar tomatkniv + Skærebræt
    Varenr
    VIC-67191F3C1
    Priser fra 182,00 DKK 227,50 DKK
  2. Victorinox Foldbar bordkniv/tomatkniv, bølgeskær 11cm Nyhed
    Victorinox Foldbar bordkniv/tomatkniv, bølgeskær 11cm
    Varenr
    VIC-67833FB1
    Priser fra 96,00 DKK 120,00 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 1-36 af 100

Page
Stigende orden
pr. side

Professionelle kokkeknive af blødt stål

Kokkeknive af blødt stål er til dig, der har brug for en god og skrap kniv, som er let at slibe, og som ligger i et overskueligt prisleje. Kokkeknivene er slået ud af et stykke stål, som presses hårdt sammen, og som derefter laves til knive af god kvalitet. Knivene af blødt stål kan sagtens slibes lige så skarpe som knive af hårdt stål, men slides og sløves hurtigere. De anvendes ofte af f.eks. slagtere, der på grund af det friske kød, har brug for at slibe knivene hele tiden, og af konditorer, der arbejder med mel og andre materialer, hvori der kan være mikroskopiske sandkorn, som kan risikere at lave hakker i kniven, så den skal skiftes ud.  

Skal du påbegynde en karriere i det professionele køkken, og drømmer du om et sæt japanske knive? Vi anbefaler, at du starter med knive af blødt stål, til du er blevet ferm til at vedligeholde og slibe dine kokkeknive – herefter kan du investere i de dyrere knive af hårdt stål, som kan holde i mange år frem, hvis du behandler dem ordentligt.  

Kokkeknive af hårdt stål

Knivene af hårdt stål, fx de japanske knive, er af høj kvalitet og ofte også i smukt design, så de både er effektive og dekorative i køkkenet. Kokkeknive er hårdt stål er mere komplicerede at slibe end knive i blødt stål, men holder sig til gengæld skarpe i lang tid. Stålet gøres hårdt, ved at det foldes og bankes i flere lag – jo flere lag, jo hårdere bliver stålet. På de japanske Kai Shun knive kan du se alle de fine lag stål, som deres knive er lavet af, hvilet både viser knivens høje kvalitet og giver et dekorativt udtryk på knivene.

En kokkekniv i hårdt stål kræver omhyggelig pleje og slibning, så de kan holde i mange år frem. Du får derfor mest ud af dine Japanske knive, hvis du har lært at slibe korrekt på en slibesten eller får en professionel knivsliber til at slibe dem. De smukke kvalitetsknive er velegnet til professionelt brug, og de er en oplagt gaveide til de kvalitetsbevidste køkkenentusiaster.