Ramekin

En ramekin er en ovnfast skål, der kan bruges til tilberedning og servering af små retter og desserter. Du kender dem måske bedst som de klassiske souffleskåle med riller/striber på siden, som ofte anvendes til creme brulé og souffleer, men de kan også anvendes til meget mere, både i form at tilberedning og anretning. 

Her på siden finder du et udvalg af ramekiner i forskellige størrelser og designs – både de klassiske souffleskåle og andre ildfaste skåle. 

Vis som Gitter Liste

11 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Gitter Liste

11 varer

Faldende orden
pr. side

Mange muligheder for portionsanretninger i ramekiner

Anvendelsesmulighederne er mange med en ramekin skål, både indenfor tilberedning og servering - uanset om du skal fremstille skønne souffler eller servere små retter til tapas.

Til brunchanretninger kan du fx serverer små æggekager bagt i ramakiner eller anrette små portioner af scrambled eggs med en skive sprød bacon ovenpå. På samme måde kan de små ildfaste skåle anvendes til et hav af små, lune og kolde retter til en tapasanretning.

Det er også oplagt at servere lækre, små, lune tærter med laks, broccoli, eller hvad du ellers foretrækker af fyld. Smør formen godt og læg tærtedejen rund i formen, hvorefter den fyldes med kød, grøntsager og æggemasse og bages i oven. De små tærter er oplagte til frokostservering.  

Der er også rig mulighed for at bruge ramekinen til portionsanrettede desserter som mousser og fromasher, som skal spises med ske. 

Du kan også anvende kokotter til tilberedning og serving