Sous vide
Sous vide er en tilberedningsmetode, der opstod i Frankrig, og siden hen er blevet en moderne og populær fremgangsmåde til tilberedning af både kød og grøntsager. Sous vide betyder ”under vakuum” og madvarerne tilberedes derfir vakuumpakkede i et vandbad, hvilket giver en særlig mør og smagfuld tilberedning, så selv et kedeligt stykke kød kan blive fantastisk.
Til sous vide finder du både sous vide maskiner, samt Souse vide stave, alt efter hvad du foretrækker. Du finder selvfølgelige også vakuumpakkere og vakuumposer
- Sous Vide Steba max 30 L STSV100Pro NB semi prof. produktVarenr: AK-STSV100pro2.656,25 DKK 2.125,00 DKK
- Sous Vide Steba 10 L STSV2 NB semi prof. produktVarenr: AK-STSV21.743,75 DKK 1.395,00 DKKIkke på lager
Mørt og smagsfuldt kød i sous vide
Hvorfor er sous vide blevet så populær en tilberedningsform? Det er ganske kort fortalt, fordi du kan opnå en helt særlig mørhed og smagsintensitet ved tilberedningen i vandbadet. Pga. af vakuumpakningen, bevarer kødet al sin saft og kraft, der ikke løber ud i kogevand eller på stegepande. Det er desuden en nem tilberedningsform, da du indstiller den ønskede temperatur og tid på din sous vide maskine eller stav, og herefter kan lade maden passe sig selv, uden at skulle holde øje med, om det bliver brændt eller koger over, som ved traditionelle tilberedningsmetoder.